Přeskočit na obsah
logo Ostrava

Mimořádné opatření KHS

Datum publikování: 17.07.2020

Vážení rodinní příslušníci a blízcí našich klientů,

vzhledem k současné stoupající tendenci nakažených Covid-19 v Moravskoslezském kraji a na základě Mimořádného opatření č. 15/2020 Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě s účinností ode dne jeho vyhlášení tj. 17.07.2020 (14.00 hodin) do odvolání jsme nuceni nařídit ZÁKAZ NÁVŠTĚV v našem zařízení s výjimkou návštěvníků, kteří se po celou dobu návštěvy pohybují v zařízení min. s respirátorem FFP2 bez výdechového ventilu (viz. přiložený obrázek), přičemž jsou povinni udržovat minimálně 2 metrový rozestup od uživatelů či personálu. Toto opatření (respirátor FFP2 bez výdechového ventilu) platí po celou dobu návštěvy i v areálu domova – zahrada!

Nyní jsme připravili od středy 22.07.2020 objednávkový systém návštěv, a to přes sociální pracovnice daného pobytového patra, tak jako v minulosti. Sledujete naše webové stránky.

Stále platí příkaz ředitele č. 01/07/2020, který najdete v příspěvku ZDE. Nyní nastává změna v nošení roušky, která se nahrazuje respirátorem typu FFP2 bez výdechového ventilu.

Respirátory typu FFP2 bez výdechového ventilu jsou běžně dostupné k zakoupení v různých cenových relacích, t.č. MAKRO 75,– Kč / ks a v lékárnách cca 130,– Kč /ks.

Ing. Radek Baran, v.r.
ředitel organizace


Dokument ke stažení: